NINOT

Ninot és Sitges, bars i casualitats. Ja fa més de dos anys que en Marc Casanova i l’Iu Bover van deixar la seva etapa de versions per emprendre el seu propi projecte musi- cal. Per fer-ho, van comptar amb en Víctor Bregante, qui en un principi l’única relació que havia de tenir amb la banda era la de fer-li la part gràfica. Però, com sempre, les persones tendim a enganxar-nos i a sentir-nos atretes per allò que sona bé. I això és el que li va passar al Víctor quan va escoltar les primeríssimes notes de la seva futura banda. Així va néixer Ninot.
Inspirats per l’electrònica de bandes com LCD Soundsystem, Justice o Daft Punk i la musicalitat de catalans com Ferran Palau, El petit de cal Eril o Pau Vallvé, en Iu Bover a la bateria, Víctor Bregante als teclats i Marc Casanova a la guitarra i veus van publicar l’octubre del 2019 l’EP Casa i aviat ens compartiran el seu LP Núvol, sota el segell Right Here Right Now.
En la seva curta vida com a trio, marcada per la pandèmia, ja han pujat als escenaris de sales com l’Heliogàbal de Barcelona, al festival Jardins de Terramar de Sitges o en diversos locals del poble, com va ser el Guitar Shop Music Bar en el seu concert debut.

Estètica impecable, sons vibrants i lletres que s’acoblen als sentiments. Que no us enganyin els seus tres colors primaris. Ninot va més enllà d’allò bàsic.

Núvol es el primer llarga durada del trio després de l’autoeditat i ben rebut debut Casa, el 2019. Per aquesta ocasió, Ninot ha optat per autoeditar-se el nou treball Núvol a través del segell independent barceloní Right Here Right Now (RHRN), especialitzat en l’autoedi- ció assistida. I ha estat gravat a Puigsagordi, Centelles, amb producció de Jordi Casadesús (La iaia, Maria Rodés, Cesc Freixas, Núria Graham, Gemma Humet), mescles de Panxii Badii (Clara Peya, Enric Montefusco) i masterització de Víctor García (Pau Vallvé, Viva Belgrado, Nueva Vulcano) d’Ultramarinos. Previst pel Maig, el nou treball d’estudi constarà de 12 temes i suposarà una evolució d’allò que el trio ja ens va deixar veure amb Casa. “Per una banda, seguim amb el nostre concepte de música majoritàriament basada en sintetitzadors, aquesta vegada portats al límit —expliquen— i per l’altra banda, hem fet un pas més cap a l’electrònica amb caixes de ritmes i més investigació i experimentació”.

Formació

Marc Casanova, veu i guitarra
Iu Bove, batería
Víctor Bregante, teclats

Contacte