Formentera Badminton Fan Club

Mallorca. Illes Balears

El Marc i el Jaume es compren una guitarra el mateix dia després d’acudir a un festival de música alternativa a Palma. Hi han actuat, entre altres, Lori Meyers, Los Planetas i Satellites. Creadors per naturalesa, a partir d’aquí integren el procés de composició com a part de la seves vides.

A través dels anys, munten un bon nombre de formacions, junts i per separat, i aprenen a tocar altres instruments. Amb la darrera, Carlovich, participen al concurs Enderrock de Barcelona i enregistren dos EPs. És aquí quan el Jaume es desplaça a Eivissa uns mesos a fer feina, i a enviar demos -enregistrades al seu pis amb mitjans molt precaris- al Marc.   

Ja de tornada a Mallorca, parlen de les demos i de la nova direcció que mostren. Elegeixen un nom per la banda (una conversa nocturna amb una amiga hi influeix) i segueixen desenvolupant les cançons sota el nom de Formentera Badminton Fan Club. Contacten amb un antic amic de la infància, Fabian Bover, que tot just ha acabat el seus estudis d’enginyeria de so a Manchester, i acorden enregistrar un LP durant l’estiu al seu home studio.

Els 3 mesos es dilaten gairebé un any, cuidant cada detall i experimentant tot el possible amb l’equipament limitat del que disposen per gravar -bàsicament una targeta de so i un Macbook. Finalment, de les 10 cançons que es masteritzen, només 6 entren al disc, el qual titulen ‘Imantisme’, en referència a les corrents màgiques que emanen de Formentera.

Tot i rebre altres ofertes de discogràfiques, opten per l’autoedició amb el segell barceloní RHRN per les facilitats, llibertat i confiança que els aporta. Després d’una exitosa campanya de crowdfunding, estrenen l’àlbum el 25 d’octubre de 2019. Un mes abans, es desplacen a Santa Eulària (Eivissa) a viure durant un any, on preparen concerts i composen cançons per un futur segon àlbum.

Formació

Marc Martorell, guitarra i veu
Jaume Roca, guitarra i veu

Contractació

indoor@fmbadclub.com
665349600 (marc)
686868065 (jaume)