VERKEREN

Barcelona

Després de nou anys de trajectòria, 2 discos i més de 100 concerts realitzats tant en sales com en  festivals de tot el país, Verkeren tornen a escena amb cinc noves cançons recollides en un EP titulat “ellllla”.

Verkeren va sorgir de l’escena alternativa barcelonina de finals de la primera dècada dels 2000 amb l’intenció de fusionar els sons del pop electrònic dels 80 amb la tradició de l’ indie-rock local. La seva música es caracteritza per l’ús de seqüenciadors i sintetitzadors, que es recolzen en una formació rock de guitarres afilades, baixos rítmics i bateries on primen les melodies pop.

L’any 2010 van ser finalistes en el concurs nacional de maquetes, Levi ‘s Unfamous Music Awards, amb prop de 800 participants, el que els va portar a realitzar el seu primer gran concert en una sala Apolo (Barcelona) abarrotada. No van trigar a ser reclutats pel segell I+D Music, amb qui van publicar el seu primer àlbum al 2011 titulat Intervenció. Aquest primer disc va tenir una gran acollida en els mitjans especialitzats i els va portar a tocar en festivals i sales de referència de l’indie nacional.

L’any 2014, després de fitxar pel segell barceloní Music Bus, van presentar “Pudo ser Miss Mundo”, un segon àlbum en el que van aprofundir la seva versió més electrònica i van consolidar les bases del seu so. El primer single del disc, “Laberinto”, es va guanyar un lloc en les llistes de les millors cançons de l’indie nacional i el videoclip que l’acompanyava, produït per CANADA, va ser seleccionat com un dels millors videoclips de l’any per la revista Mondo Sonoro . La gira d’aquest segon disc va portar a Verkeren per les principals ciutats de la geografia espanyola destacant la seva participació a festivals com Sonorama, Arenal Sound, San San Festival, Let’s Festival o a Girando por Salas.

Formació

Siscu Catena, guitarra i veu
Yursen Alcaraz, cors i sintetizadors
Rafa Álvarez, baix
Esteban Navarro, sintetitzadors
Aleixgor Merino, bateria

Contacte