TRAST

‘Serem’ (RHRN, 2019) és el tercer llarga durada del grup del Baix Llobregat Trast, una aposta per les cançons festives i reivindicatives que han fet que el conjunt es consolidi després de vuit anys d’escenaris. En aquesta ocasió, han pogut fer un treball meditat, que s’ha treballat a foc lent i de forma casolana i que ha comptat amb el productor Mark Dasousa (Zoo, Aspencat, Smoking Souls…) a les mescles.

Tot això es tradueix en temes plens d’optimisme que també inclouen algunes cançons de caràcter més íntim i, per primera vegada, amb un poema de Joan Margarit que ell mateix recita.

Albert Martí, un dels cantants del grup, diu sobre el disc que “és un treball fet des del que som, 3 anys després de l’últim disc, perquè necessitàvem aturar-nos, mirar-nos i revisar-nos. Saber sobre què volíem parlar, com volíem sonar. La conclusió ha estat molt senzilla: volíem fer cançons que ens sentíssim nostres, del que estem vivint, de les nostres relacions personals, d’amor i d’amistat i del que ens envolta: un futur incert, precarietat i els canvis constants, també a nivell social.

L’estrena del disc s’acompanya del single ‘Buscant amb tu’ amb un videoclip que han enregistrat els membres del grup, càmera en mà, en una festa feta expressament per acostar el món Trast a tothom.

Aquesta nova referència suposa la consolidació de Trast, un grup format ara ja fa 8 anys. Diari de matinada (Discmedi, 2014) i El Detonant (Discmedi, 2016) han estat les cartes de presentació del grup, dos àlbums que compten amb les col·laboracions de La Raíz, La Pegatina, Aspencat o Animal, entre d’altres, i que van suposar l’entrada del grup al panorama actual de la música festiva, movent-se a cavall entre el mestissatge i el pop-rock.

A més, aquests dos últims anys Trast ha vist créixer els seus horitzons fent sonar la seva música en directes a Euskal Herria i al País Valencià, superant els 100 concerts i els milers de seguidors a les xarxes socials. Entre les últimes dates més destacades es troben les actuacions a la Sala Apolo, Sala Sidecar, Xapulina Rock, Sala Dresden, Lo Submarino o les Festes Majors de Santa Coloma de Gramenet, Sagrada Família, Gràcia, Cardona o Porqueres. Aquesta nova gira ve acompanyada d’un directe explosiu, que alterna les cançons més ballables i corejades del grup amb versions de referents artístics, donant un toc d’humor, compromís i festa a les nits d’estiu.

Formació

Albert Martí, veu
Laura Pagès, veu
Gerard Martí, baix
Ferran Ollé, guitarra
Sergi Rovira, bateria
Óscar D. Cuestas, teclats
Pau Altarriba, trompeta
Caterina Gómez, trombó

Contractació